Képzések

Az új időpontokat a járványügyi helyzetre való tekintettel folyamatosan frissítjük!

Sport-coach képzés sportszakembereknek

Ilyés Gyulával, és Ilyés-Dubecz Dorottyával – A Sixense Kft. szervezésében.

Kinek ajánljuk a 80 órás képzést:

Edzőknek, sportvezetőknek, a csapaton belüli segítő szakembereknek, sportpszichológusoknak, akik a coaching eszköztárát rugalmasan szeretnék alkalmazni a sportolók, szervezetek, vezetők fejlesztésében
Segítő szakembereknek, aki a sportolók mentális támogatásában szeretné alkalmazni a coachingot: egy egyszerű, etikus, erőteljes coaching módszertant, mind egyéni, mind csoportos és team fejlesztésben.

Képzők – mentorok:

Ilyés Gyula sport coach, tréner, VI. Dan judomester, edző, több mint húsz éve sportvállalkozások vezetésében szerzett gyakorlatot. Edzőként több sportágban segített sportolóknak, hogy eredményesen szerepeljenek sportáguk aktuális világversenyein. Több mint öt éve coach-ként is fejleszti a sportolók mentális állóképességét, támogatja a sportvezetők paradigmaváltását.
Ilyés-Dubecz Dorottya szupervízor – coach, tréner, több mint 15 éves üzleti coaching és szupervíziós tapasztalattal, közel két évtizedes felsőoktatási – felnőttképzési gyakorlattal rendelkezik. Az utóbbi 5 évben egyre többet dolgozik sportolókkal segítve mentális felkészülésüket. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megbízásából coach-ként részt vett a 2016. évi olimpián Rio de Janeiróban.

A képzésről személyesen érdeklődni lehet:

Ilyés Gyula +36 20 928 7390 / Ilyés-Dubecz Dorottya +36 30 928 7390


Cross-Training instruktor képzés

Ajánljuk minden sportedző, sportoktató, személyi edző kollégának, akik szeretnének többet, esetleg másfajta terhelést adni tanítványaiknak, klienseiknek. Továbbá azon kollégák jelentkezését is várjuk, akik szeretnének megújulni, és egy új nézőpontból közelíteni az erőedzésekhez.
A tanfolyamon a résztvevők elsajátítják a cross-training alapgyakorlatait, azok végrehajtásának helyes módját, és a mozgástanulás fázisait. Ismertetjük az edzésmetodikákat, a cross-training, mint funkcionális erőedzés alapvetéseit.
A tanfolyam alapképzés, melynek célja az edzéshez használt eszközök bemutatása, alapgyakorlatainak készségszintű elsajátítása és az edzésvezetési tanácsok ismertetése.
Ismerd meg és alkalmazd ezt a kreatív és változatos edzéstípust a hivatásodban!

Ízelítő a tematikából:

Felfüggesztett eszközök
Kötél tréning
Kettlebell-girja
Súlyemelő gyakorlatok
Társas gyakorlatok
Küzdősportban használt gyakorlatok
Saját testtel végezhető gyakorlatok

Vizsga

A képzés gyakorlati vizsgával zárul.

A képzés sikeres elvégzését tanúsító dokumentumok

Fitness Akadémia oklevél

Jelentkezési feltételek

Államilag elismert sportszakmai előképzettség, vagy folyamatban lévő tanulmányok
További információ


Coaching a személyi edzésben

Úgy érzed, hogy a kliensed azt gondolja, hogy téged vett meg, és nem az idődet? Nehéz tartanod a kereteket? Összecsúsznak a szerepek: társalkodónő és / vagy személyi edző?
Én, mint edző mire tudom ezt új tudást használni?
A felkészülés, edzésfolyamat problémás helyzeteinek felismerése – és diagnosztizálása (figyelmeztető és intő jelek)
Kezelési technikák
Önismereti tesztek, helyzetgyakorlatok
Az ügyfélmegtartás technikái
Ügyféltípusok – „kezelési útmutatók”
A kliens célkitűzései – folyamat irányítás
Döntésközpontú beszélgetés – az állapotfelméréstől a célok és feladatok meghatározásáig
Helyzetgyakorlatok


Coaching a sportban oktatási program

A sport coaching a sportolók mentális edzését jelenti, olyan fejlesztői folyamat, ahol a coach /tanácsadó/ hasonló szerepet tölt be, mint az edző, aki hozzásegíti a versenyzőt saját céljainak megvalósításához. Nemcsak a test, hanem  a lélek edzése is.
Személyre szabott, egyéni és csoportos fejlesztésre is alkalmas tréning-blokk. Ötvözzük a coaching folyamatból jól ismert tapasztalati tanulást, ahol az elméleti ismeretek a gyakorlati elemekkel szinkronban a kölcsönös egymásra hatás energiáját felhasználva épülnek be a folyamatba. A tanulási folyamat nehézségei nem megállítják, hanem új lendületet adnak az átélésnek. A sport eszközeivel a felgyülemlett feszültség, frusztráció és agresszió kezelhetővé válik, így egy sor problémára kínál megoldást.