Kategóriák
Uncategorized

Miért jó választás a Judo?

Feltétlen javaslom a judot, ami nem véletlenül olimpiai sportág. Jótékony hatásait felsorolni kevés lenne ez az oldal.

A tradicionális küzdõsportokat javasolnám, természetesen elsősorban a judot, alapozásként, és ha késõbb gyermeke váltani szeretne, ebből könnyedén megteheti, esetleg  valamely más harcművészetek felé.

A judo mozgásanyaga kiegészítő mozgásanyagával együtt alkalmas arra, hogy olyan fizikai állapotot, mozgáskultúrát és belső tartást adjon, amellyel bármelyik sportág alapozhat fiúknál, és lányoknál egyaránt. E mellett a gyermekeknek olyan életformát, gondolkodásmódot biztosít, amelyet egy életen át hasznosíthatnak.

A judo nevelési értéke, lehetőségei nagyobbak a hagyományos sportágak tananyagai által nyújtott lehetőségeknél.

Aki elkezd judozni nagyon hamar elkezd majd erősödni. Mozgáskoordinációja látványosan javulni fog. A judo tanulása során megtanul esni, lényegesen kisebb lesz az esély valamely iskolai baleset elszenvedésére. Önbizalma a szó legjobb értelmében nőni fog. A sporttevékenység során a cselekvés több célt szolgál egyszerre: az önértékelés javulása mellett, a jó teljesítményt a külső környezet is elismerően értékeli.

Ebben az esetben már a kezdeti időszakban az elismerés megtestesülhet az övszerzõ vizsgák által is.

 Ilyés Gyula VI. Dan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .