Bemutatkozás


Ilyés Gyula

Kerstner Róbert

Ilyés-Dubecz Dorottya


Ilyés Gyula

1977-kezdtem sportolni. Választott sportágamban a judoban viszonylag hamar jó versenyzővé váltam. Több ízben voltam országos bajnok, számos nemzetközi verseny érmese, helyezettje. 1980-ban meghívást kaptam a ifjúsági válogatottba, ezt a junior, később a felnőtt kerettagság követte. Sajnos egy súlyos gerincsérülés derékba törte a pályafutásomat. Nyolc év alatt ötször operálták meg a gerincemet. Gyógyulásom után - amit egy természetgyógyásznak köszönhetek - visszatértem sportos életmódomhoz, kempo - karatéztam, kondicionális edzéseket végeztem. Eredményesen szerepeltem az országos szkander, illetve fekvenyomó versenyeken. 1996. végén, nyolc év kihagyás után újra lekezdtem judozni. Egy éven belül újra első osztályú minősítést szereztem. Később már a masters' kategóriában országos bajnok lettem, majd VB V-dik, VII., és EB III. helyet szereztem, 2000-ben sikeresen vizsgáztam V. Dan-ból.

Több, mint 30 éve vagyok edző. Judo edzőként jelentős sikereket értem el gyerekekkel, illetve a szenior korosztály képviselőivel. Edzőként sok versenyzőt segítettem aktuális világversenyeiken eredményesen. Nagy gyakorlatot szereztem a preventív fittségi edzés, illetve a személyi edzés területein is. Cross-trainiget tanítok a Fitness Akadémián edzőknek az edzőtovábbképzés keretein belül. Egyik specialitásom a csoportos Cross-Training edzése vezetése.

2008. januárjában több évtizedes munkásságom elismeréseként a Magyar Judo Szövetség Elnöksége a VI. Dan fokozatot adományozta számomra. Munkám mellett 2009-ig a Magyar Kempo Szövetség judo, illetve erőnléti edzője, tanácsadója voltam. A nemzeti válogatott több versenyzőjét segítettem hozzá, hogy az aktuális világversenyen eredményesen szerepeljen. Munkámért a Magyar Kempo Szövetség 2006. decemberében 1 Dan mesterfokozatot adományozott.

2004. nyarától vitorlásversenyeken veszek részt, 25-ös yolle osztályban több értékes helyezést szereztünk. 2006-tól Conger yolle-val már mint kormányos versenyzek. Rendszeresen részt veszek tömegsport rendezvényeken is. Pl. a Balaton átúszás, Velencei - tó átúszás, illetve 2008-ig minden Balaton átevező túraversenyen rajthoz álltam, ahol többször voltunk érmesek, helyezettek, a 2008-as évben ezüstéremnek örülhettünk. Az én kezdeményezésemre állt először rajthoz sárkányhajó ezen a versenyen. 2005-ben Olaszországban sikerrel teljesítettük sárkánykenuval a Vogalonga 38 km-s távját.

Vállalkozásommal a coachinggal foglalkozom, kiemelt terület a sportolók mentális képzése, a sportvezetők paradigma váltásának segítése. Szerződött partnerként több szakon oktatunk a Fitness Akadémián. Bővebben a vezetoicoach.hu, illetve a sport-coach.hu oldalakon. A személyi edzésről, annak adaptációjáról a judoban, több írásom látott napvilágot.

Két évig fogyatékos gyermekeknek tartottunk sportfoglalkozásokat.
Ez részint az esni tudás készségszintre emeléséből, illetve az általános fizikai képességek javításából, valamint a mozgáskoordináció fejlesztéséből állt.

A sportszervezői szakmát a gyakorlatban a BHSE szakosztály igazgatójától tanultam. Vállalkozásommal számos sportszervezetnek voltam külsős munkatársa, szerződött partnere. 2003. novemberéig üzemeltettem a Honvéd Küzdősport Centrumban található kondícionáló és fitness termet, valamint az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

 • Magyar Senior Judosok Klubjának létrehozásában és működtetésében is szerepet vállaltam
 • Honvéd Judo Diáksport Iskola beindításában is. Utóbbi egy országos jelentőségű kezdeményezés, a NAT adta lehetőségeket kihasználva az edző kollegák mind szélesebb körben tudják megismertetni a judot a tanulókkal. Ezzel egy új szakosztályi modell alapjait raktuk le.
 • Nevemhez fűződik a középfokú judo edző képzés beindítása a Fitness Akadémián.
 • Kata /Formagyakorlat/ OB elindítása Magyarországon. (Az első négyet a Veresi Küzdősport Egyesület hozta tető alá.
 • Judo Földharc /Newaza/ Országos Bajnokság is egyike saját kezdeményezéseimnek, egykori mesterem Galambos Márton Emlékverseny nevét viseli. Ma már Newaza Fesztiválként szerepel a versenynaptárban.
 • Kettlebell verseny judosok számára (2010.)
 • Hepe-Hupa Kupa judoverseny kezdő gyerekeknek
 • Alap- és középfokú judoedző képzés beindítása a Fitness Akadémián
 • Coaching a személyi edzésben – oktatási program
 • Coaching a sportban – oktatási program
 • Cross-Training Instuktor képzés a Fitness Akadémiám


2006 szeptember 11-én judo iskolát nyitottunk Veresegyházon. Kiváló körülmények között tartunk judo foglalkozásokat immáron nyolc csoportban is. Több, mint 100 gyermek és ijfú felnőtt látogatja foglalkozásinkat a „veresi bázison.” A 2007-ben megalakított a Veresi Küzdősport Egyesületet, melynek elnöke, és vezető edzője vagyok, elsősorban a gyermek, az ifjúsági és diáksport mellett tette le a voksát. Cél: a gyermekek fizikai, illetve testi nevelésén túl, a hozzánk járó ifjak személyiségfejlesztése is. Küldetésünk a minőségi sportoktatás, a mentális állóképesség fejlesztése, értékek teremtése, illetve megőrzése, és átadása.

Fennállásunk óta /úgy, hogy a versenyzés nálunk nem kötelező/, több, mint 900 érmet nyertek versenyzőink, melyből az aranyérmek száma bőven meghaladja a 400-at! Csak 2015-ben 5 különböző sportágban 5 világversenyre jutottunk el, ahol 27 érmet sikerült nyernünk, melyből 19 arany. 2015-ben nagyot ugrottunk előre, hiszen előbb Gödöllőn, majd Bagon is új edzőtermet nyitottunk, így a taglétszámunk közel 160 főre emelkedett.

2009-től felnőttek részére speciális cross training foglalkozásokat tartunk mondhatom nagy sikerrel. Szerepel benne kettelbell oktatás, kötéltréning, TRX, speciális köredzések, és még sorolhatnám. Immáron 3. éve versenyzünk a kettlebell-lel (Giri-Sport), és büszke vagyok rá, hogy az ország egyik legjobb Giri-Sport műhelye a Veresi Küzdősport Egyesület szárnyai alatt működik. Több tucat országos bajnoki címnek örülhettünk, a koronát eddigi tevékenységünkre 2015-ben tettük fel, Pécsett a Giri-Sport Világ-és Európa Bajnokságon 8 VB, és 7 EB aranynak örülhettünk. Magam 2 VB, és 2 EB arannyal járultam hozzá csapatunk sikeréhez.

Egyesületünk segédedzője, Kerstner Róbert Bellai János Testnevelési és Sportdíjat kapott a Veresi Önkormányzattól, míg 2015-ben a Veresi Küzdősport Egyesület lett Veresegyház Város legjobb szabadidős és sport egyesülete.

2009-től az Önkormányzati Minisztérium megbízásából vizsgaelnökként, ill. szakértőként részt veszek a sportszakmai képzéseken.

 • Bellai János Testnevelési és Sport Díj
 • Magyar Judoért Emlékérem – Bronz fokozat
 • Magyar Judoért Emlékérem – Ezüst fokozat
 • Százhalombatta Város Sportjáért kitüntetés
 • Mentor Oscar Díj - jelölt


Tanulmányaimat is sport irányába fordítottam, mert hitem szerint igazán jó eredmény, csak komoly elméleti tudás birtokában érthető el.

 • Miskolci Bölcsész Egyesület – pszichológia
 • Budapesti Műszaki Főiskola - coach
 • Magyar Testnevelési Egyetem - Sportmenedzser szak
 • Magyar Testnevelési Egyetem Továbbképző Központ - Judo edzői szaktanfolyam
 • Magyar Testnevelési Egyetem Továbbképző Központ - Sport rekreáció szaktanfolyam
 • International Wellness Institute - Személyi edző szaktanfolyam
 • Semmelweis Egyetem - Rekreáció irányító szak
 • Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, Bolyai János Főiskolai Kar -  Kézitusa oktató
 • Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási Karán, Környezetvédelmi Igazgatás szak
 • Tanulmányaim közben a Magyar Olimpiai Bizottság Környezetvédelmi Bizottságának állandó meghívottja lettem. Ebben az évben még egy nagy megtiszteltetés ért, 2004. áprilisától a Szent György Lovagrend tagjai közé választottak.

 • Magyar Judo Szövetség - versenybíró
 • Országos Dan Kollégium - vizsgabizottsági tag
 • Magyar Sportszövetség Marketing Klub - tag
 • Magyar Edzők Társasága - tag
 • Magyar Sporttudományi Társaság Rekreációs Bizottsága – tag
 • Közép-Magyarországi Regionális Judo Szövetség elnökségi tag, Ifjúsági Szabadidő és Sportbizottság - elnök

Hobbim a szakirányú önképzés, az olvasás, és természetesen a sport. Szülőként is fontos nekem, hogy a sport szeretete, annak preventív jellege 28 éves lányom, 9 éves fiamból, 3 éves unokámból is sportszerető emberkét szeretnék nevelni. Hobbim még a versírás.
2010. december végén jelent meg sorrendben a harmadik verses kötetem, Verseket írok…címmel. Míg 2014 decemberében prózával jelentkeztem, könyvem címe: A sorsedző
Kérem higgye el Kedves Olvasó, hogy sportolni öröm. A különböző mozgásos aktivitási programok mindegyike segítséget ad a mindennapi élethez, kapaszkodót nyújt nehéz helyzetekben és vele, a sporttal, a rendszeres mozgással kiteljesedik az élet. Mindenkivel meg lehet szerettetni a mozgást, csak egyénre szabott munka és kellő elhivatottság kell hozzá. Úgy érzem, hogy a saját életem is egyfajta bizonyíték arra, hogy mások által lehetetlennek ítélt helyzetekből is fel lehet állni, csak kellő akarat és hit kell hozzá. Jó egészséget, sok kiváló sport élményt kívánok!


Kerstner Róbert

2000-ben kezdtem judozni Veresegyházon de a klub Kistarcsai volt. Szépen lassan fogytak el a gyerekek így később már Szadán és a végén már Kistarcsán edzettem. 2003-ban nyertem meg az első korosztályos országos bajnokságomat mint Diák C versenyző. Később leszerződtetett a Leányvár mint versenyzőt Telt múlt az idő míg 2009-ben megnyertem a hazai válogatókat és indulhattam a Finnországi Európai Ifjúsági Olimpián (EYOF) és a hazai rendezésű Ifjúsági Világbajnokságon. Finnország volt az első nagy versenyem ahol sajnos nem bírtam mérkőzést hozni. A Világbajnokság jobban ment mert hazai közönség előtt jobb küzdeni. 7. lettem a végelszámolásban 28 főből. A Világbajnokság után bekerültem az Ifjúsági válogatottba és utána a Junior válogatottba is.

2012 szeptemberétől Tatabányán folytattam tovább élsportolóként. Jöttek a sérülések egymás után és nem tudtam hozni az edzőtől elvárt dolgokat. 2013 szeptemberétől hazajöttem Veresegyházra. Szakma híján elkezdtem Budapesten a Gyógy és Sportmasszőri szakmát. 2015 májusára végeztem is mint masszőr.

2013 év vége tájékán tudomásomra jutott, hogy Veresegyházon van judo. Le is mentem megnézni, kedvesen fogadott az egyesület vezetője Ilyés Gyula és megbeszéltük, hogy elkezdhetek edzésre járni. Meséltem neki a versenyekről, Tatabányáról, a szakmámról.

2014 év végén Gyuszi bácsi megkérdezett van-e kedvem segíteni neki edzést vezetni. Egy álmom vált valóra azzal, hogy 2015 év elejétől 2 csoportot edzhettem. Kezdetben persze csak segítettem.

2015 szeptemberétől Gödöllőn a Szent Imre Katolikus Általános Iskolában tartok edzéseket, Októbertől Bagon az Arany János Általános Iskolában is.

2015-ben kipróbáltam magam számos más sportágban is Gyuszi bácsinak köszönhetően.
Tavasszal Kempo világkupát nyertem Százhalombattán.
Nyár elején Olaszországba utaztam Grappling Európa Bajnokságra ahol 3. lettem.
A nyáron elutaztunk a Veresi csapattal Giri-Sport Világbajnokságra Pécsre ahol mint csapatmasszőr voltam jelen. Teljesen véletlenül belekeveredtem egy nyílt erőemelő bajnokságba amit megnyertem. Így van erőemelő érmem is.
Nyár végén a Felnőtt I osztályú Judo magyar bajnokságra készültem ahol 3. lettem
Ősszel rendezték meg a Jiu-Jitsu országos bajnokságot ahol 2 versenyszámban is első lettem. Felnőtt +100 és Open kategória.
Ezzel az eredménnyel kvalifikáltam magam a novemberi Jiu-Jitsu Világbajnokságra amit saját kategóriámban megnyertem.
Decemberben Budapesten rendezték meg a Kempó Európa Bajnokságot amit szintén sikerült megnyernem a saját kategóriámban.

Így hát sportágaim: JUDO, Kempo, Grappling, Jiu-Jitsu, Baranta

Hobbijaim: Baranta-Hagyományos Magyar Harcművészet, Barátaimmal való kikapcsolódás


Ilyés-Dubecz Dorottya

Jelenleg a 2004-ben alapított Sixense Kft. vezető tanácsadójaként tevékenységem jelentős részét üzleti tanácsadással, szervezetfejlesztéssel, vezetőképzéssel (coaching), illetve szakmai személyiségfejlesztéssel (szupervízió) töltöm. Előzetes tapasztalataim, illetve a különböző elvégzett képzések birtokában mind a non-profit, mind a for-profit területen dolgozom.

A legújabb területem a sportolók mentális támogatása "Fejben (is) rendben!", hogy fogadják el, hogy a fokozott stressz a versenyzés természetes velejárója. Coach-ként a feladatom, hogy a sportolók többek közt a feszültség kezelésére, dolgozzák ki saját stratégiájukat.