Hírek – 2010

2010. december 20-án tartottuk meg hagyományos karácsonyi ünnepségünket. A “belépő” három darab saját készítésű dísz volt. Együtt díszítettük fel a fát, nagyon szép lett. Az év értékelés után judokáink emlékérmet vehettek át, s mindenki kapott karácsonyi könyvet is. A félév veresi judosa idén Hegyi Dávid lett. Magatartása, szorgalma, eredményei miatt kapta meg ezt a megtisztelő címet, és a vele járó kupát Dávid! Szívből gratulálunk, további sok sikert kívánunk Neked! Segítőink is emlékérmet vehettek át, s külön elismerésben részesült a csapat kapitánya, Fülöp Laci barátunk is. köszönjük Laci! Hajrá Tüdő! Mindezek után Fürtös János és Nagy Attila Kenjutsu bemutatója következett. A Kenjutsu története a XV. Századig közepéig nyúlik vissza. A formagyakorlatok máig őrzik a szamurájok vívó technikáit, mozdulatait.

A három bemutatott formagyakorlat:
1. Inazuma – páros formagyakorlat bokennel (fa kard)
2. Juppon ni batto – páros formagyakorlat bokennel (fa kard) Életszerű támadások
3. Urafune mae – egyéni formagyakorlat katanával (valódi fém szamuráj kard)

Nagy tetszést arattak a gyakorlatok. Köszönjük szépen a bemutatót!

Ezután Torsa Dani gitárjátékával szórakoztatott bennünket, majd a gyerekekkel együtt énekeltek szép karácsonyi dalokat. Nagyon szép volt, bensőséges, és meghitt. Köszönjük Dani! Jelenlétével megtisztelte ünnepségünket Szemler István, kétszeres Masters’ VB győztes barátunk is, aki kisfiával, Gergővel jött el hozzánk ünnepelni. Összességében nagyon jó évet zártunk. Nagyon sok ifjú judoka (70 fő) látogatja edzéseinket ma már öt csoportban. Rengeteg éremmel büszkélkedhetünk, és már van egy kupánk is! Szépen beindultak a Cross training edzések is.

A Triangoló Üzletházban végre otthonra leltünk, nagyon jó körülmények között tudjuk tartani ezéseinket. A cél továbbra sem változott: legfőbb cél az egészséges gyermek!

Köszönöm szépen a csapat ajándékát, nagy meglepetést okoztak nekem!

Áldott ünnepeket, sikeres boldog új évet kívánunk!!
2010.12.22

2010. december 12-én vasárnap részt vettünk a közép-magyarországi régió évzáró versenyén Kistarcsán. Kovács Ernő bácsiék nagyon jó hangulatú versenyt rendeztek. Nagy csapattal, 18 versenyzővel képviseltettük magunkat, úgy, hogy három, a végső győzelemre is esélyes judokánk betegség miatt maradt távol a megmérettetéstől.

Összességében 4 arany, 7 ezüst, és 9 bronzérem lett a mérlegünk. A versenyzők remek teljesítményének jutalma lett a csapatversenyben elért első hely, amiért egy szép kupa lett a veresi judosok jutalma.
Nagyon szép pillanatuknak lehettünk szemtanúi. Csapatkapitányunk, Fülöp Laci barátunk Ákos fiával együtt versenyzett, ugyanez mondható el Fónay Zsoltiról, aki szintén fiával együtt koptatta a tatamit. Nagyon jó volt látni az apákat, és az ő fiaikat, ahogy buzdították egymást.
Remekül helyt álltak azok a kezdő judokák is, akik első versenyükön vettek részt. Bátrak voltak, harcoltak, és nyertek, azt emelt fővel tették. Dicséret illeti őket!

Bronzéremnek örülhetett:
Ertl Domonkos, Zsuga Peti, Varga Palkó, Kisfaludi Peti, Zoltán Dávid, Major Bence, Molnár Dávid, Leopold Róbert, és végül, de nem utolsó sorban Fülöp Ákos.

Ezüstérmes lett:
Ifj. Fónay Zsolt, Oláh Tamás, Gaál Bendegúz, Czibula Mátyás, Marx Karcsi, és Fülöp Laci, aki két ezüstöt is begyűjtött.

Első lett:
Fónay Zsolti, aki saját súlyában és abszolútban is első lett, Kisfaludi Dani és Hegyi Dávid.

Külön dicséret illeti Hegyi Dávidot, aki imponáló magabiztossággal nyerte meg súlycsoportja küzdelmeit. Gyönyörű ipponokat dobott, erőtől duzzadóan versenyzett.

Gratulálunk a csapatnak! Szép volt fiúk!
2010.12.22

2010. december 19-én vasárnap betegségektől megfogyatkozva “csonka” csapattal vettünk részt a BHSE hagyományos Karácsony Kupáján. Rangos mezőny gyűlt össze, az összes fővárosi nagyegyesület képviseltette magát.

Engelbrehct Eric és Borsodi Máté képviselte a veresi színeket. Eric sem volt teljesen rendben, gyomorproblémákkal küszködve lépett tatamira. Bátran, harcosan küzdve a későbbi győztest kis híján legyőzve, az ötödik helyig menetelt. A harmadik helyért folyó küzdelemben bírói döntéssel maradt alul. Gyönyörűen harcolt! Gratulálunk Eric!

Máté is derekasan helyt állt, bár a sorsolása nem is lehetett volna rosszabb. Bátran küzdött, de ma nem sikerült, helyezetlenül zárt. Azt azonban ne felejtsük el, hogy még csak néhány hónapja judozik. Ügyes fiú, biztos vagyok benne, hogy ez még sokkal jobb is! Szép volt Máté!
2010.12.21
2010. december 18-án szombaton az UTE judotermében került megrendezésre az I. Newaza (földharc) Országos Bajnokság, ami Galambos Márton Emlékversenyként került az évkönyvekbe. A verseny életre hívója, szabálykönyvének megalkotója Ilyés Gyula volt, aki maga is rajthoz állt, és +100 kg-ban az előkelő második helyen végzett.A viadal nagyon jó fogadtatásra talált, a szakma egyöntetűen üdvözölte a kezdeményezést. Ungvári Miklós is részt vett a küzdelmekben, és mind a saját súlycsoportját, mind az open kategóriát megnyerte. Gratulálunk! Egy nagyon jó versenyt láthattunk, s talán mondhatjuk, hagyományt teremtettünk. Köszönet a Laborxpert Kft.-nek, és a cég vezetőjének, dr. Schuman Bélának, hogy támogatta ezt a remek versenyt!

A földharc után judosok számára kiírt kettelbell bajnokság következett, kérem, ilyen sem volt még. Szintén Elnökünk kezdeményezése volt. Hogy szakmaiság teljesen biztosítva legyen, bíróként jelen volt Lakatos Péter a kettelbell magyarországi atyja, és két RKC instruktor is.

5 perc egykezes szakítás volt a feladat…A 24 kg-os súllyal Ledényi Levente nyert, míg a 32 kg-os golyóval Ilyés Gyula diadalmaskodott. Gratulálunk!
2010.12.21

A Veresegyházi Judo Iskolában 2010. december 20-án, hétfőn délután 4-kor!
Minden judokát szeretettel várunk!!!
2010.12.05

VERSENYKIÍRÁS
Közép-magyarországi Régió évzáró judoversenye Kistarcsán

Ideje:2010. december 12. vasárnap
Helyszíne:Kistarcsa, Szent István Ált.Isk. tornaterem Eperjessy u. kórház mellett
2010.12.05

2010. november 27-ére Egyesületünk meghívást kapott a Szent István Kupára, mely egy meghívásos verseny volt Budapesten. 12 ijfú judoka képviselte a veresi színeket nagy sikerrel. Nézzük kik is versenyeztek:
Borsodi Máté, aki kevesebb, mint három hónap judo után megmérette magát, és mindjárt az előkelő 2. helyen végzett.
Fülöp Ákos első versenyén bizonyította tehetségét, felkészültségét. Oroszlánként küzdött, második helyezést ért el.
Fónay Zsolti is alig három hónap judo után állt tatamira, és bátor erőtől duzzadó judot mutatva szintén ezüstérmes lett.
Ezüstérmes lett Czibula Matyi a serdülők között, Zoltán Dávid, aki újra megmutatta az ellenfeleknek a KSI-s átfordítást többször is. szintén második lett Pataki Máté Miklós, és a két súlycsoportban is versenyző Gaál Bendegúz, aki saját kategóriájában ezüst, míg a magasabb súlycsoportban aranyérmes lett.

Bronzéremnek örülhetett Marx Karcsi, aki magasabb korcsoportban, a serdülők között versenyezve volt eredményes. Minden tisztelet Kareszé, nálánál jóval nagyobb ellenfelekkel vette fel a harcot, bátran, egyenes gerinccel. És nézzük a győzteseket:
Gaál Beni gyönyörű ipponokkal győzőtt. Szép kombinációkat bemutatva igazán látványosan judozott ma is.
Hegyi Dávid, nehéz róla írni, mert ekkora ipponokat látni Diák “C”-s versenyzőtől csak ritkán lehet. Végig támadó szellemben versenyzett, és akkora ipponokat dobott, hogy többször felhördült a közönség is.
Engelbrecht Eric parádés volt. Gyakorlatilag úgy nyert, hogy egy pillanatig nem volt kérdés a győzelme. Erős volt, határozott és bátor.
Major Bence. A Kipufogó is odatette magát. Sikeres vizsgája másnapján két küzdelmes mérkőzésen tudott nyerni, és aranyéremnek örülhetett.
Végül, de nem utolsó sorban Tibenszky Milán , aki egész egyszerűen átgázolt ellenfelein és lett súlycsoportja legjobbja.
Nagy elismeréseket kaptunk. Versenyzőink nagyon szépen judoztak, a kollégák, az edzők is elismeréssel szóltak a veresi judokákról.
Összességében 13 érmet nyertünk. 5 aranyat, 7 ezüstöt, és egy bronzot. Azt gondolom, hogy tovább öregbítettük Veresegyház jó hírét.

Szívből gratulálunk, további szép sikereket kívánunk!
2010.11.29

2010. november 26-án pénteken övszerző vizsgát tartottunk. Hat ifjú judoka V. kyu-ra (sárga öv) míg 16-an VI. kyu-ra (sárga csík) vizsgáztak. A judokák felkészítése jól sikerült. Technikailag pontos, szép, és igen szép látványos megoldásokkal “bűvölte” el a megjelent hozzátartozókat, vendégeinket. Örömmel jelenthetjük, hogy minden vizsgára jelentkező sikerrel vette az akadályt. A vizsgabizottság tagja volt Szemler István, kétszeres Masters’ világbajnok, Európa bajnok is, aki nagy elismeréssel szólt gyermekeinkről, akik fegyelmezettek, és valóban nagyon összeszedettek voltak. Köszönjük Szemi, hogy eljöttél! Csapatkapitányunk, Fülöp Laci barátunk is sokat segített, mind a bemelegítésnél, mind a vizsga gördülékeny lebonyolításában. Ezúton is köszönjük a közreműködést! Minden ifjú judokának szívből gratulálunk és további sok sikert kívánunk! Szép volt fiúk és Viki! Ügyesek voltatok nagyon!
2010.11.29

2010. december 6-án, hétfőn délután 4 órára ígérte magát hozzánk a Mikulás! Arra kért minket, hogy mindenki egy szép rajzzal kedveskedjen neki. Várjuk Egyesületünk minden tagját, ifjú judokáját!
2010.11.22

2010. november 26-án pénteken 16 órától a Veresi Küzdősport Egyesület Judo Szakosztálya VI., és V. kyu övszerző vizsgát tart. A Vizsgabizottságba meghívott vendégek Szemler István kétszeres Masters’ VB győztes, Masters’ Európa bajnok, és Tamási Ibolya Masters’ Világ-és Európa bajnok, tizenegyszeres Magyar bajnok judo mesterek. Azon judokák számára, akik még nem sajátították el teljesen a VI. kyu övszerző vizsgák anyagát, a későbbiekben felzárkóztató vizsgát szervezünk.
Minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!!!
2010.11.04

2010. november 3-án megtisztelte edzésünket Szemler István kétszeres Masters’ VB győztes, Masters’ Európa bajnok, aki a rá jellemző technikákat tanította a veresi judokáknal. Ezúton is köszönjük Szemi!
2010.11.04

Nagy siker az Innovációs Központ Kamara termében! Egyesületünk Elnöke Ilyés Gyula 2010. október 2-án tartotta első versmondó estjét. Nem gondoltuk volna, de a közel 100 fő befogadására alkalmas Kamaraterem kicsinek bizonyult. Szinte az ajtón sem fért be több vendég. Az est háziasszonya Ilyés-Dubecz Dorottya volt, a verseket Horváth Andrea, és Maksó Nikolett, és a szerző Ilyés Gyula mondták el. A zenei kíséret Nagy-Ilyés Zitát dícséri. Családias hangulatban nagyszerű estének örülhettünk. A rendezvény teljes bevétele a Budapesti Korai Fejlesztő Központnak lett felajánlva. Jelentjük ez volt az első, de nem az utolsó. Idén még egy ehhez hasonló rendezvényt biztosan megszervezünk! MERT ADNI JÓ!!!!
2010.10.09

CROSS TRAINING EDZÉSEK a Triangoló Üzletházban! Hétfőtől csütörtökig minden nap 12.00-14.00-ig!!! Kötéltréning, kettlebell, speciális köredzések, funkcionális erőedzés. Az edzések kiscsoportban történnek. Ha hatékony, kemény munkára vágysz, ne hagyd ki!!
2010.10.09

Örömmel jelentjük, hogy sikerült új termet találnunk Egyesületünk számára! 2010. október 4-től a Triangoló Üzletház emeletén közel 200m2-n, a Kip-Kop Játszóház mellett, 2112 Veresegyház, Szadai út 7. Az edzések időpontjai változatlanok!! A kényelmes nagy terülten elfér a 100m2 tatami, és egyéb erősítő edzésekre is lehetőségünk van! Két öltözőnk van, a “Gyermek öltöző” kisgyermeknek és segítőiknek van fenn tartva, míg az “Öltöző” az önálló judokákat várja. Mindkét öltözőben mosdókat, a nagyokéban zuhanyzót is kialakítottunk! A szülőknek, hozzátartozóknak kultúrált előtér! Nagy ugrás ez nekünk!!! Továbbra is sok szeretettel várjuk az ifjú judokákat!
2010.10.09

I. Kettlebell “szakító” bajnokság
Egy újabb kezdeményezés Egyesületünk Elnökétől, Ilyés Gyulától! 2010. december 18-án a Newaza OB-vel egy időben, és helyszínen lesz megrendezve csak judosoknak az I. Kettlebell “szakító” bajnokság. Versenyszámok: snack 5′-ig 24 kg, vagy 32 kg-os golyóval, senioroknak 50 év felett 20 kg-val, míg a hölgyek 16 kg-val versenyezhetnek. Az ötletet tovább folytatva jövőre a tervek között szerepel más küzdősportágakban is bajnokságot rendezni, majd a 2011-es év végén egy “Harcművészek Kettlebell Bajnoksága.” Fontos tudni, hogy súlycsoportok nem lesznek, az indulás feltétele az MJSZ befizetett tagdíj, ill. felelősség nyilatkozat kitöltése. A verseny “fővédnöke” Lakatos Péter RKC a kettlebell magyarországi atyja. A szabályok innen letölthetők: www.kettlebell.hu / www.trainlikeaman.com
2010.08.29

Egyesületünk Elnöke, Ilyés Gyula 2010. október 2-án saját verseiből felolvasó estet rendez. A verseket Szentpéteri Eszter színművésznő előadásában hallhatjuk, néhányat a szerző maga ad elő.

A zenei betétekről Nagy-Ilyés Zita gondoskodik, alt szaxofonon játszik nekünk. Az est háziasszonya Ilyés-Dubecz Dorottya lesz. Az est teljes bevételét a Budapesti Korai Fejlesztő Központ, Alapítvány – www.koraifejlesztokozpont.hu – javára ajánljuk fel! A belépő ára 500 Ft, de aki teheti, és áldoz többet e nemes célra, előre is köszönjük! Szeretettel várunk minden érdeklődőt!!!
További információk később, de időben!
2010.08.29

Már a nyomdai előkészítés fázisában van Ilyés Gyula legújabb verses kötete! A tervezett megjelenés időpontja: 2010. október
2010.08.29

2010. június 17-22 között immár hagyományosan Agárdon rendeztük meg a csapat edzőtáborát. Kisiskolásoktól egész a serdülőkig voltak judokáink. A hangulat remek volt, az ellátás kitűnő. Volt itt napi három edzés, vitorlázás, hajókirándulás, horgászverseny, fürdés, esténként judos DVD vetítések. A tábor második felébe kapcsolódott be a tábori edzéssorozatba, barátunk Breitenbach Paul, a BHSE válogatott versenyzője, fiatal, nagyon tehetséges edzője. Táborzáró vacsoránkon szalonna-sütés volt, és minden résztvevő oklevelet vehetett át. Jó munka volt fiúk!
2010.06.27

Szubjektív csapatkapitányi beszámoló a 2009/2010 judo – tanévről:

Az elmúlt 1 év mozgalmas volt minden szempontból, így pontokba szedném:

1. Két új ovis csoport indult (a négyórásiban a középső fiammal Ákossal) Jó volt látni, követni, ahogy a kis szertelen gengszter a többi judokával együtt egyre ügyesebb, figyelmesebb lett az idő múlásával.

Jó volt nézni, ahogy csillogó szemmel figyeltek edzésen, később izzadó homlokkal, vidáman, (néha homlok ráncolva koncentrálva) tanulták a judó alapjait.

Időközben megtiszteltél a lehetőséggel, hogy ezeken és más edzéseken is segíthessem az ifjú judokák és a Te munkád azzal, hogy átadjam a tudásom, illetve tanítottál engem is arra hogy, mindezt hogyan tegyem.

2. Nagyobbik fiam Gergő vizsgázott 6.kyu-ra sikerrel, az Őt még csak a “partvonalról” követtem előtte, de a vele és kis barátaival való törődésedet, munkádat látva vitt végül is arra az elhatározásra hogy -élvea meghívásoddal-, bekapcsolódjak az Ő edzéseikbe is.

Innen már nem nagyon volt megállás, jó dolgozni a kis lurkókkal, élvezem minden percét amikor lehetőségem van lemenni a dojo-ba, de még nekem is sokat kell tanulnom Tőled, hogy minél többet, és jobban tudjam átadni a tudást Nekik.

3. Az egyesület életében is változás történt, mégpedig, hogy versenyezni kezdtünk! Mint csapatkapitány, -amikor volt lehetőségem a csapattal menni-, igazán jó volt látni a tanítványaidat küzdeni a tatamin és büszkének lenni minden Mate után, akár győzelem, vagy vereség volt a vége, mert egyetlen judokád sem alkudott meg, illetve a Rád jellemző megalkuvás nélküli, bátor kiállást vitte végig minden küzdelem alatt.

Azt hiszem, ez egy olyan dolog, amit kevesen tudnak átadni a tanítványaiknak.

4. Igaz még a szezon előtt, de már elkezdődött nekem is egy régi-új korszak. Ismét versenyezni kezdtem, így első kézből tapasztalhattam meg minden szépségét és gyötrelmét újra mindannak amit egy felkészülés jelent, illetve azt a mentalitást, hozzáállást, türelmet a tanítványaidhoz, amit egy ilyen felkészülés alatt Te képviselsz 🙂

5. Decemberben (unszolásodra 🙂 vizsgáztam 1kyu-ra. Ez sem volt egyszerű menet, de a felkészítésben sokat jelentett az a türelem és tapasztalat, amit Karcsira és rám áldoztál.

6. Mint csapatkapitányt, és mint segítőt sem kíméltél, bedobtál a mélyvízibe, ezzel is tanítva, hogy egy versenyen hogyan képviseljem a csapattagok érdekeit, a rám bízott versenyzőket, illetve most nem rég: hogyan szervezzem meg és vezessem le az egyik judó bemutatót.

Ezek a dolgok is újak voltak, nem is nagyon volt hozzá önbizalmam, de Te hittél bennem, és a már említett Gyuszis ellentmondást nem tűrő módon osztottad rám ezeket a feladatokat (is).

A fene sem gondolta volna, hogy ezek is formálhatják az embert 🙂 Összességében ez egy nagyon jó év volt, tele kihívásokkal, új élményekkel, és új ismeretekkel minden téren.

Köszönöm, és mondhatom, hogy köszönjük, a veresi judokák nevében is!

Fülöp Laci
2010.06.27

Csapattársunknak, Marx Károlynak 2010. június 26-án megszületett harmadik gyermeke, Léna! A veresi judosok nevében szívből gratulálunk, és jó egészséget, sok boldogságot kívánunk!
2010.06.27

Hatalmas megtiszteltetés, nagy öröm ért bennünket! Veresegyház város idén is kiírta az “Élen a tanulásban, élen a sportban”, ismertebb nevén a “Jó tanuló, jó sportoló” versenyét. Egyesületünk három főt delegált. A legelőkelőbb helyen végzett, bejutott a három legjobb közé Gaál Bendegúz, aki június 18-i díjátadón kupát vehetett át az Önkormányzat elismerése jeléül. Másik két judokánk, ifj. Marx Karcsi és Hegyi Dávid oklevél díjazásban részesült.Szép volt Fiúk! Gratulálunk, csak így tovább!
2010.06.27

Június 13. vasárnap. Az Egyesületünk történetének első saját versenye:
Hepe-Hupa Kupa. Helyszín: BHSE. Nagy izgalommal vártuk már. Köszönet az edző kollegáknak, hogy ilyen sok helyről, ilyen szép létszámmal tisztelték meg versenyünket. Közel 150 ifjú judos volt helyen au ovisokól egészen a serdülő korúakig. Sajnos nem minden alakult a terveink szerint. Volt ahol mi hibáztunk, volt mikor mások hibáit kellett korrigálnunk. De mindent figyelembe véve mondhatjuk, hogy egy jó versenyt sikerült rendeznünk, és ígérhetjük, és ígérhetjük mindenkinek, aki e sorokat olvassa, hogy a következő még ennél is jobb lesz. Nagyon köszönjük a támogatását egy magát megnevezni nem akaró judós szülőnek, pontosabban házaspárnak. Köszönettel tartozunk támogatásért a Laborexpert Kft.-nek, illetve annak vezetőjének, dr. Schuman Bélának. A cég a klinikai kémia specialistája, és működési alapelve, hogy a korszerű, új informatív módszereket, nem csak a betegellátásban kell alkalmazni, hanem legalább ilyen fontos az egészség megőrzésében és az ehhez vezető életmód támogatására. Ebben a kulcsfontosságú a gyermeksport, a nevelés. Egyesületünktől 12 judoka nevezett a viadalra.
Nézzük sorrendben:
Tibenszky Milán négy győzelemmel lett súlycsoportja győztese az ovisoknál.
Ezüstérmes lett: Gaál Bendegúz, és ifj. Marx Károly előbbi a serdülőknél, míg utóbbi a Diák “A” korosztályban.
Bronzéremnek örülhetett:
Zoltán Dávid, aki a KSI-s átforgatásokkal az őrületbe kergette ellenfeleit Engelbrecht Eric, aki oroszlánként küzdötte végig súlycsoportja küzdelmeit, gyönyörű győzelmeket aratva.
Bronzérmes lett még: Fülöp Gergő, Molnár Dávid, Szendrei Máté, Hajnal Zalán, Hegyi Dávid, Tóth Arthur, Czibula Mátyás. A csapatverseny győztese Leányvár csapata lett!

Mindenkinek szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk!

A Veresi Önkormányzat is képviseltette magát, az érmeket Grúber Mihály a sportbizottság elnöke adta át.
2010.06.27

Június 12-én a “Mienk itt a főtér” rendezvény sorozat keretében nagysikerű bemutatót tartottunk Fülöp Laci barátunk vezetésével.
2010.06.27

2010. június 11-én tartottuk meg évzáró ünnepségünket, ahol hagyományosan érmekkel, és külön ez alkalomra készített oklevelekkel leptük ifjú judokáinkat. A legjobbak külön díjazásban is részesültek: Az év veresi judosa érmet idén Zoltán Dávid érdemelte ki. A legeredményesebb judosunk ebben az iskolaévben Hegyi Dávid lett, míg a legtechnikásabb versenyzőnk idén is, immáron másodszor is Gaál Bendegúz! Különdíjat kapott még Fülöp Laci barátunk, csapatunk kapitánya, és Torsa Dani is. Az egész éves munkájáért a csapat megajándékozta elnökünket, aki egyben a csapat vezetőedzője is. Gyuszi bácsi mondhatom, eléggé meghatódott…
2010.06.27

Budapesten volt a Senior Judo Világbajnokság a múlt héten: május 27-május 30. volt a rendezvény, több, mint 1.200 résztvevővel.
Ilyés Gyulát egy sporttársa- SZEMLER István- kérte fel, hogy edzőként segítse Őt a versenyen. Már többször dolgoztak együtt, közös munkájuk mindig szép sikereket hozott. Nem volt ez másként most sem: egy zseniális judos, és egy kiváló edző csak nyerő páros lehet! Hittek egymásban, hisznek egymásnak, gyönyörű siker, VILÁGBAJNOKI CÍM lett a jutalom! Szívből gratulálunk Szemler Istvánnak! SZÉP VOLT SZEMI!!!!
2010.06.03

Szintén vendég volt Nick Árpád erőművész is, bemutatójából néhány fotó ízelítőnek
2010.06.03

Egyesületünk meghívást kapott térségünk egyik legnagyobb gyermeknapi rendezvényére, az ÉVÖGY szervezésében. Ifjú judokáink nagyon színvonalas bemutatót tartottak, bízunk benne, hogy sok gyermek kapott kedvet ehhez a gyönyörű sportághoz!
2010.06.03

VERSENYKIÍRÁS
A Veresegyházi Küzdősport Egyesület első ízben rendezi meg meghívásos judo versenyét a HEPE-HUPA KUPÁT.

Ideje: 2010. június 13. vasárnap
Helyszíne: BHSE Küzdősport Centrum, Budapest, XIII. Tüzér utca 56.
2010.05.18

Újra lesz judo edzőtábor!!!

És újra Agárdon!!! 2010. június 17-22 között várjuk az iskoláskorú judokáinkat!!!
2010.04.12
Egyesületi melegítő!!!!
Mint az tudjátok a Veresi Küzdősport Egysület logoval ellátott melegítőket szeretne csináltatni.
A melegítő négy részes lesz:

zippzáros felső, elején és hátán logoval
hosszú alsó, bal combján logoval
kapucnis mellény, elején logoval
rövid nadrág, bal combján logoval.
Az anyaga pamut, hogy egészséges és könnyen kezelhető legyen. A melegítők egyedi tervezésűek lesznek, és szükség van a pontos méretre, emiatt Kovács Klára varrónő eljön hozzánk 2010. április 20-án, és 21-én az edzés időpontjába, hogy méretet vegyen.

Kérek minden érdeklődőt, hogy legyen jelen!

A pontos ár a megrendelések számától függ, amint tudom közölni fogom minden érdekelttel!
2010.04.12

II. Bukfenc Kupa a Honvéd Küzdősport Centrumban Képek letölthetők itt…
2010. április 3-ánrészt vettünk a II. Bukfenc Kupán a Honvéd Küzdősport Centrumban. A verseny a legkisebbek számára volt kiírva, 1999-2005 között születettek számára. Rangos verseny volt, ott voltak a fővárosi nagyok UTE, Honvéd, KSI, Csík DSE, eljöttek, Miskolcról, Egerből is az ifjú judokák, valamint külföldről is érkeztek csapatok. Közel 200 résztvevő volt!

A veresi színeket tízen képviselték. Szereztünk 2 aranyérmet, Molnár Dávid és Szabó Hunor révén, két V. helyezést – Horváth Tomikának, és Engelbrecht Ericnek köszönhetően, továbbá öt VII. helyezésnek örülhettük. (Hegyi Dávid, Pataki Máté Miklós, Tibenszki Milán, Kozák Dávid, Major Bence). A szerencse sajnos nem szegődött mellénk, Molnár Zolika sérülés miatt volt kénytelen visszalépni, Horváth Tomikát is sérülés akadályozta a még jobb eredmény elérésében.

Az igazsághoz mindenképpen hozzátartozik az is, hogy ovisaink, ha egyenlő feltételek mellett küzdhettek volna, nem pedig náluk idősebb iskolásokkal, úgy lényegesen több érmet nyert volna a csapat. Mind a tíz judokánkat, akik vállalták a megmérettetést dicséret illeti! Bátrak voltak, nagyon szép megoldásokat alkalmaztak, és óriási szívvel küzdöttek! Fülöp Laci barátunkat (aki a csapat kapitánya) is köszönettel tartozunk, rengeteget segített a csapatnak, együtt élt a versennyel. Végezetül, de nem utolsó sorban: GRATULÁLUNK FIÚK!!!! Igazi férfimunka volt!
2010.04.12

Április 3-án versenyre megyünk! Egyesületünk meghívást kapott a II. Bikfenc Kupára. Ez egy gyermekverseny, mely kiváló alkalom a megmérettetésre. Szurkoljunk együtt a veresi CSAPATNAK!
2010.03.29

Március 25-én újabb övvizsga volt Klubbunkban- VI. kyu-ra három judoka Szendrey Máté, Szirtesi Zalán, és Kakuszi Zénó, V. kyu-ra Hegyi Dávid, és Gődény Kornél, míg IV. kyu-ra Czibula Mátyás és Hajnal Zalán vizsgáztak.Minden judoka gyönyörű dobásokkal, a vizsgaanyag hibátlan bemutatásával tette egyértelművé, hogy megérett a magasabb övfokozatra. Szívből gratulálunk, és további sok sikert kívánunk.
2010.03.29

2010. március 13-14-15-én Agárdon voltunk cross-training táborban. A 14 résztvevő igazán extrém terhelést kapott. Volt ott traktorgumi görgetés, kettelbell, kötéltréning, küzdőgyakorlatok, és még sok minden más. Nagyon jó hangulatban folytak az edzések. Az ellátásunk is kitűnő volt!! A következő tábor tervezett időpontja 2010. május
2010.03.22

Meghívást kaptunk 2010. március 6-ra az Észak-Dunántúli Regionális Diákolimpiára, amely egyben a III. Domonkos László Emlékverseny is volt. Remek körülmények, négy küzdőtér, kíváló rendezés várta a több száz résztvevőt.Az érmeket Ungvári Miklós, kétszeres EB győztes, háromszoros VB III. helyezett adta át.
A veresi színeket két versenyző képviselte, akik gyönyörű küzdelmeket vívtak, és vívták ki ismét a szakma elismerését! De nézzük sorjában:
Horváth Tomika , aki mindjárt az első mérkőzésén akkora ippont dobott, hogy az egész csarnok felhördült. Végül megnyerte súlycsoportja küzdelmeit, aranyérmet vehetett át.
Major Bence , a Tükörnézegető, bátran küzdött, határozott volt, ezüstéremnek örülhetett.
Zoltán Dávid egy nehéz sorozat végén bronzéremnek örülhetett.
Hegyi Dávid olyan megoldásokat produkált, mint a nagyok. A döntőbe jutásért ugyan küzdelmes mérkőzésen vereséget szenvedett, de végül imponáló magabiztossággal bronzérmet szerzett.
Gaál Beni csodás ippongyőzelmekkel menetelt egészen a döntőig, ahol egy ki-ki mérkőzésen vereséget szenvedett, de végül is gyönyörű második helyezést ezüstérmet szerzett.
Marx Karcsi őszintén küzdött, de ma egy kicsit gyengébb napot fogott ki, így ő az ötödik helyen végzett. S végül, de nem utolsó sorban Hajnal Zalán , aki ma küzdött a legjobban, az eddigi versenyeihez képest. Nagyon nehéz sorsolást kapott, megalkuvás nélkül dolgozott, ez ma a hetedik helyhez volt elég.Végül egy arany, két ezüst, és két bronzéremnek, valamint egy ötödik, és egy hetedik helynek örülhettünk.
Szívből gratulálunk, további sok sikert srácok! Szép volt fiúk!
2010.03.07
Fülöp Lászlónak megszületett harmadik fia Lacika
2010. február 15-én a Veresi Judocsapat Kapitányának, Fülöp Lászlónak megszületett harmadik fia Lacika. Szívből gratulálunk! Nagyon sok boldogságot, jó egészséget, és minden jót kíván sok szeretettel az egész Veresegyházi Küzdősport Egyesület.
2010.02.19
2010. január 17-én a Veresi Küzdősport Egyesület judo szakosztálya 17 judokával vett részt a Veresi Sportnapokon. Az óvodáskorúaktól a seniorokig adtunk ízelítőt tudásunkról, szeretett sportágunk, a judo mozgásanyagából. Külön kiemelendő Marx Károly, és fia, és Fülöp László és fiai, apa-fia küzdelmei.
Versenyző csoportunk tagjai is kitettek magukért, gyönyörű dobásokkal kápráztatták el a megjelent nézőket. Igazán nagy sikert arattunk!
2010.01.21
Ilyés Gyula kitüntetése
2009. december 31-én Veresegyház Önkormányzat Képviselő Testülete Bollai János emlékdíjjal tüntette ki Ilyés Gyula Egyesületi Elnököt kíváló edzői munkájáért! Szívből gratulálunk!!!!
2010.01.06